Bal Neye İyi Gelir?

Her gün bir kaşık bal yemek kan şekeri seviyelerini dengede tutar, antikanser etki yaratır, kalp hastalıkları riskini azaltır, bağışıklığı güçlendirir, vücudu iltihaplardan korur, bağırsak dostudur ve cilde iyi gelir.

Her gün 1 kaşık bal tüketerek vücudunuza şu iyilikleri yapmış olursunuz:

Bal probiyotik bir besindir

Sindirim sistemini koruyan, bağışıklık fonksiyonuna destek olan ve iltihaplanmayı kontrol ederek vücut sağlığını ayakta tutan bir mikroorganizma olan probiyotik balın temel özelliklerinden biridir.

Boğazı yumuşatarak öksürüğe iyi gelir

Bal, antibakteriyel ve antienflamatuar içermesinden dolayı boğazı yumuşatarak öksürüğü bastırma noktasında etkili olur. Özellikle üst solunum enfeksiyonu yaşayan kişiler bal tüketimi sayesinde öksürüğü önleyebilir. Bal çeşitleri arasında yer alan okaliptüs, narenciye ballarının ise akut gece öksürüğünü önleyici özelliği bulunur.

Bağışıklığı güçlendirir

Antioksidan, antiinflamatuar ve antibakteriyel bir besin olan bal, dozunda tüketildiği müddetçe bağışıklığı güçlendirir ve kişiyi hastalıklara karşı daha güçlü kılar.

Bal kalp hastalıkları riskini azaltır

Kan basıncını düşürerek kandaki yağ oranlarını azaltıcı etki yapan bal bu sayede kalp damar hastalıkları riskini de azaltır. 

Vücudu iltihaplardan korur

Bal, içerdiği antioksidan sayesinde vücudu iltihaptan korur. Vücutta oluşan iltihap, kanser, kalp sağlığı, otoimmün bozukluklara sebep olarak çeşitli hastalıkları beraberinde getirebilir. Antimikrobiyal etkisinden dolayı yaraların iyileşmesini hızlandırarak mide şikayetlerinin azalmasına da katkıda bulunur.

Bağırsak sağlığını destekler

Bal aynı zamanda bağırsak sağlığını da destekleyen bir besindir. Bu özelliğini antimikrobiyal ve antioksidan içeriğinden alan balı düzenli bir şekilde tüketerek sağlıklı bir bağırsak yapısı oluşmasına katkı sağlarsınız.

Gastrointestinal hastalıkları iyileştirir

Bal, gastrointestinal hastalıkların etkisini hafifleyerek ishal gibi durumların önlenmesine yardımcı olur. Bunun yanında bal, oral rehidrasyon tedavisinin de bir parçası olarak görülür.

Hafızayı güçlendirir

Antioksidanlar, besinlerde yer alarak vücudu iltihaplanmaya karşı korur ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bal, beyin fonksiyonlarını korumaya ve iyileştirmeye yarayan pinocembrin adı verilen antioksidan içerir. Bu antioksidan sayesinde hafıza bozukluklarını önlemesiyle birlikte hafızayı güçlendirici bir katkı sunar.

Yanık ve yaraların iyileşmesini destekler

Yapılan çalışmalarda balın topikal olarak kullanılmasının yanık ve yaraların iyileşmesini desteklediği değerlendirilir.

 

BİLGİ KAYNAĞI  : Memorial HASTANELERİ WEB SİTESİ
DİKKAT : OKUYUN LÜTFEN
Sağlıklı Beslenme İçin Bilgi içeriklerimiz : yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kayıt tarihindeki memorial hastanesi Web Sitesi'nde Belirtilen bilgiler doğrultusunda bilimsel verilere Dayanarak hazırlanmıştır. Sağlığınızla ve Hastalıklarınız ile  ilgili tüm sorularınız,Sorunlarınız, endişeleriniz, teşhis veya tedavi için mutlaka doktorunuza veya sağlık kuruluşuna başvurunuz.